Οι δρόμοι του Μπαρουτιού

Οι δρόμοι του Μπαρουτιού

Ο Σύλλογός μας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στον Αλμυρό της Βέργας, στο ξενοδοχείο MessinianBay Hotel υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Η εκδήλωση έχει σκοπό την αναδείξει και αναπαράσταση, της εκφόρτωσης του μπαρουτιού, που διαδραματίστηκε λίγες μέρες πριν την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στην Καλαμάτα. Το μπαρούτι έφερε με το πλοίο του ο Χριστόφορος Μέξης στον όρμο του αλμυρού. Και από κει μεταφέρθηκε νύχτα με μουλάρια στη Μονή Μαρδάκι της Νέδουσας για να φτιάξουν φυσέκια για τον Αγώνα. Θα τελεστή μνημόσυνη δέηση στο Εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ομιλίες επισήμων και Ιστορικών και κέρασμα σε όλους τους καλεσμένους απο τον σύλλογό μας.
Στην αναπαράσταση θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Βέργας, Νεδουσαίων, Βλαχόπουλος, Ελληνομνήμονες, Αμφιείς Μορφοτικός, Χιλιοχωρίων, Πόρου, συνδέσμου Αθήνας, και Πειραιά Τροιζηνίων.
Στο τέλος της Εκδήλωσης θα γίνει σκυταλοδρομία και θα λάβουν μέρος οι αθλητικοί Σύλλογοι (ΔΡΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, και Αθλητικός Σύλογος Παράδεισος).