Περιγραφή

Η δημοτική κοινότητα Βέργας αποτελείται από τρεις οικισμούς την παραλιακή, την κάτω  και την Άνω Βέργα (ή Σέλιτσα ) όπως ήταν το παλιό όνομα. (To όνομα Βέργα λέγεται ότι οφείλεται στο τείχος που είχαν χτίσει οι Μανιάτες για να αντιμετωπίσουν τους 6.000 Τουρκοαιγύπτιους του Ιμπραήμ). Η τότε κοινότητα της Σέλιτσας και οι συνοικισμοί Άνω και Κάτω Σέλιτσας, μετονομάστηκαν σε Άνω Βέργα και Κάτω Βέργα. Πριν από το από το 1912 άνηκε στον δήμο Αβίας.

Με τη σύσταση των κοινοτήτων αποτέλεσε κοινότητα με τους οικισμούς Αγία Σιών, Αλμυρό, Άνω και Κάτω Βέργα. Από το 1998 που εφαρμόστηκε ο νόμος (Καποδίστριας) ανήκει στον δήμο Καλαμάτας.

Η Βέργα βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας και όταν η καθημερινότητα μας κάνει να θέλουμε να αποδράσουμε, και να αναζητήσουμε λίγες στιγμές ανάπαυλας μέσα στις ομορφιές της φύσης, υπάρχουν όμορφες επιλογές που κερδίζουν τις εντυπώσεις. Στους περισσότερους βέβαια τέτοιου είδους αποδράσεις φαντάζουν πολυτέλεια στο μυαλό τους. Κάνουν όμως λάθος, γιατί μόλις λίγα χιλ. από το σπίτι τους, κρύβονται μικροί επίγειοι παράδεισοι, ικανοί να τους χαρίσουν υπέροχες στιγμές ξενοιασιάς. Ένας από αυτούς είναι και η Βέργα, που είναι τόσο κοντά μα και τόσο μακριά από την πολυθόρυβη ζωή της πόλης.

Εδώ, θάλασσα, βουνό, μαγεία, διασκέδαση και ιστορία, συναντιόνται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με μαγευτική θέα προς τον Μεσσηνιακό κόλπο και την Καλαμάτα.

Σχετικές Σελίδες