Περιγραφή

Ο οικισμός της παραλιακής Βέργας άρχισε να δημιουργείται μετά το 1945 στη θέση Αγριλιά.  Απέχει μόλις 5χιλ. από την Καλαμάτα και ο πληθυσμός της ξεπερνάει τους 2.000 κατοίκους. Είναι  μια όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία και είναι αναμφισβήτητα ένα απ τα ωραιότερα θέρετρα που έχει η Μεσσηνία.

Κατακλύζεται από πλήθος κόσμου, τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τους Ανοιξιάτικους. Έχει φυσικές ομορφιές, που ταιριάζουν απόλυτα στο ειδυλλιακό καταπράσινο περιβάλλον της περιοχής. Από τη μια το βουνό, από την άλλη η θάλασσα, με ατέλειωτες δαντελωτές ακρογιαλιές, άλλες αμμουδερές κι άλλες βοτσαλωτές, αγκαλιασμένες από βράχους, που καταλήγουν στη θάλασσα. Δημιουργώντας μικρούς κολπίσκους, με καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά. Με ιδανικό μήκος για να βρείτε την ησυχία σας, αλλά και να την χάσετε αν προτιμάτε. Στην περιοχή υπάρχουν αξιόλογοι χώροι διαμονής, εστίασης και αναψυχής.

Οι επισκέπτες που έρχονται εδώ, βιώνουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης, δροσιάς, και διασκέδασης, αφού υπάρχουν επιλογές που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Όσο για τη νυχτερινή ζωή, η Βέργα θεωρείται σημείο συνάντησης και αναφοράς, για όσους αναζητούν ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης ως το πρωί, αλλά και για πιο χαλαρές καταστάσεις.

Φωτογραφίες απο την παραλία του Αλμυρου

Σχετικές Σελίδες