Περιγραφή

Ο παραδοσιακός οικισμός της άνω Βέργας είναι κτισμένος στην ανατολική πλευρά του όρους Καλάθι, σε υψόμετρο 860 μ. και απέχει 16χιλμ. από την Καλαμάτα.
Έχει λίγους κατοίκους και ξεχωρίζει για το παραδοσιακό του ύφος, και την εκπληκτική θέα προς τον Μεσσηνιακό κόλπο. To παραδοσιακό Ελληνικό περιβάλλον με τα παλιά πέτρινα σπίτια, τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, τις βρύσες που τρέχουν γάργαρα νερά. Με τις καρυδιές, τις μουριές, τις συκιές, τις κερασιές και άλλα δέντρα, αποτελούν μια σπάνια εικόνα και δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στον γραφικό οικισμό που σώζεται από την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού με τους αιωνόβιους πλάτανους και την Εκκλησία τα Εισόδια της Θεοτόκου καταλήγουν όλα τα λιθόστρωτα σοκάκια.
Το ιστορικό χωριό, είναι ζωσμένο από πλήθος ερημοκλήσια όπως της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Παντελεήμονα κ.α. Το πέρασμα από την Άνω Βέργα είναι γνωστό σημείο πολλών οδοιπορικών, ορειβατικών μονοπατιών.

Βορειοδυτικά του οικισμού δίπλα στο Εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, για τους λάτρεις του σπορ αλεξίπτωτου πλαγιάς υπάρχει πίστα ανεμοπτέρων με θέα που σου κόβει την ανάσα. Η απογείωση γίνεται από την πλαγιά του βουνού και η προσγείωση στην παραλία της Βέργας στη θέση Φιλοξένια.

Φωτογραφίες απο την ανω βεργα

Δείτε τις φωτογραφίες

Σχετικές Σελίδες