28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου

Από τη μεγαλειώδη παρέλαση της Καλαμάτας .
Στις 28 του Οκτώβρη γιορτάζουμε τη νίκη μας εναντίων των Ιταλών και τον αγώνα εναντίων των Γερμανών .
Στις 28 του Οκτώβρη του 1940 οι Έλληνες είπαν το ΟΧΙ στους Ιταλούς που φανατισμένοι πίστευαν πως θα μπορέσουν να καταλάβουν ολόκληρη την Ελλάδα χωρίς καμία αντίσταση .
Όμως δεν υπολόγισαν πόση δύναμη μπορεί να υπάρχει σε έναν υπερήφανο λαό ‘όπως οι Έλληνες που πολεμάει για την Ελευθερία και το δίκιο.
Το 1940 γράφτηκε ένα Έπος που θα λάμπει στα μυαλά όλων των Ελλήνων, σαν αρχή ενός άνισου αλλά δίκαιου αγώνα .
Που θα φωτίζει ακόμα πιο πέρα από τα σύνορα της δικής μας Πατρίδας και θα καθοδηγεί
ολόκληρη την ανθρωπότητα με τα διδάγματα του. Γιατί η Ελλάδα έχει μια μακραίωνη Ιστορία. Στην Ιερή και φιλόξενη χώρα μας αναπτύχτηκε μεγάλος πολιτισμός . Εδώ πλέχθηκαν ειπώθηκαν και διαδόθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις οι αιώνιες και ακατάλυτες αξίες της ζωής. Πολλές φορές η πατρίδα μας κινδύνεψε από τις επιθέσεις διάφορων λαών . Πάντοτε όμως οι Έλληνες ενωμένοι πολέμησαν τους εχθρούς τους , θυσιάζοντας και τη ζωή τους για την ελευθερία .Γι αυτό λοιπόν οι Εθνικές γιορτές είναι απαραίτητες, γιατί με τις εκδηλώσεις που γίνονται ζωντανεύουν τα ιστορικά γεγονότα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ,πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο .
Γιατί πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας και να έχουμε μπροστά στα μάτια μας το παράδειγμα όλων εκείνων που αγωνιστήκαν για να είναι η Ελλάδα μας περήφανη και ελεύθερη…